Şirket Mührü İçin Gereksinimler

Şirket Mührü İçin Neler Gerekir?

Kurumsal mühür ayrıca şirket mührü olarak da bilinir. Bir şirketin, şirketin Yönetim Kurulu tarafından onaylandığını ve tasdiklendiğini göstermek için şirketinizin önemli belgelerini damgalamak veya gofrelemek için kullanılan resmi bir araçtır.

Şirket mührü, şirketin adını, kuruluş yılını ve şirketin bulunduğu eyaleti içerir. Şirketinizin resmi imzası olarak kabul edebilirsiniz.

Üzerinde şirket mührü kullanabileceğiniz bazı belgeler şunlardır:

  1. Kredi Belgeleri
  2. Kira Sözleşmeleri
  3. Satış Sözleşmeleri
  4. Yönetim Kurulu Toplantılarından Tutanaklar
  5. İşe Alma Sözleşmeleri
  6. Şirketin Diğer Taahhütleri

Herhangi bir şirket, şirket mührü kullanabilir ve gerektiğinde ise belgeler üzerine mühürleme, damgalama veya çoğaltma gibi işlemler yapılabilir. Bu uygulama, genelde kurum toplantısında yapılır ve bu toplantı normalde şirket kurulmasından sonra en kısa sürede yapılır.

Bu toplantı yapıldıktan ve uygun belgeler imzalandıktan, mühürlenip tutanak defterine kaydedildikten sonra, şirket günlük işlerini yürütmeye yetkilidir.

Bu toplantıda hisselerin (şirket için) veya üyelik sertifikalarının (LLC için) verilmesi gerçekten önemlidir. Şirket mührü, hisse senetlerini veya üyelik belgelerini damgalamada başkanın imzası doğrultusunda kullanılabilir ve bazen şirket mührü, bankalar veya diğer finans kurumları tarafından talep edilebilir.

Hisse senetlerinin düzgün bir şekilde damgalanıp imzalandığından emin olun; çünkü bu zaman zaman meydana gelen sahte sertifikalarla kişinin mülkiyet hakkı talep etmesini zorlaştırabilir.